Tyvärr så var jag tvungen att avliva Tretton idag. Den har inte hängt med i växten, och haft svårt att äta. Dock var den ändå relativt aktiv i början, men idag verkade det som den inte orkade längre. Den stod stilla för sig själv och pep när jag var ute med lunchen, och nu när jag kom för att stänga och släcka i hönshuset satt den orörlig och uppburrad, samt reagerade inte när jag lyfte upp den. Sedan när jag satte ner den igen så välte den och försökte knappt ens ta sig upp. Jag vände den rätt, men då kom en av de andra kycklingarna och välte den igen, och då tänkte jag att det fick räcka för den lilla stackaren. Naturligtvis känns det inte roligt, men jag tror ändå att det var det snällaste jag kunde göra för den i detta läge. Två korta veckor på denna jord, en livstid för en liten kyckling som fick en dålig start. Vila i frid, Tretton.

Men man får försöka se det positiva, och de övriga tolv mår fint och växer. Man ser tydliga vingfjädrar och stjärtfjädrar på flertalet nu, och de är jättefina. Ska bli spännande att se hur många som blir tuppar och hur många som blir hönor.